Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Γράμμα στον Άγιο Βασίλη...


Μια μέρα μετά τα Χριστούγεννα σήμερα...Με όποιο παιδάκι και αν μιλήσεις αυτές τις μέρες, ακούς έντονα για το γράμμα στον Άγιο Βασίλη, για τα δώρα που περιμένουν και η σκέψη μου γυρίζει χρόνια πίσω, τότε που και γω όπως κάθε παιδί ζούσα το υπέροχο παραμύθι του γλυκού αυτού, χοντρούλη και ασπρομάλλη Κυρίου. Ακόμα έχω την αίσθηση που ένιωθα στην ψυχή μου όταν πλησίαζαν οι μέρες και με λαχτάρα έβρισκα μια όμορφη κόλλα χαρτί και έπαιρνα το καλοξυσμένο μου μολύβι για να του γράψω γεμάτη παρακάλια και ευχές τις επιθυμίες μου για το δώρο της χρονιάς. Και ακόμα αναρωτιέμαι πως πιστεύαμε τόσο έντονα στην υπαρχή του χωρίς ίχνος αμφιβολίας...Η παιδική αθωότητα δεν ανταλλάσσεται με τίποτα. Το σημαντικότερο όλων ήταν πώς αυτός ο κοκκινοντυμένος κύριος, που συμβόλιζε στο μυαλό μας την επιβράβευση για κάθε καλό που κάναμε μέσα στη χρονιά, δεν μας απογοήτευε ποτέ!
Και σκέφτομαι, αυτές τις δύσκολες οικονομικά μέρες, πως αν υπάρχει κάτι που αξίζει να προσπαθήσεις για να μείνει ίδιο, είναι αυτή η αστείρευτη χαρά που παίρνει ένα παιδί όταν αντικρίζει κάτω από το στολισμένο δέντρο το δώρο του αγαπημένου του Άγιου Βασίλη. Αξίζει να θυσιάσεις τα δικά σου θέλω, προκειμένου να κρατήσεις ζωντανή τη μαγεία του Άγιου Βασίλη... Δεν νομίζω ότι μπορεί τίποτα να αντικαταστήσει στην καρδιά μας, η χαρά που θα πάρουμε όταν θα ακούσουμε το παιδί μας να τρέχει στο σαλόνι, όταν θα δούμε τα μάτια του λάμπουν και πάλι γεμάτα ικανοποίηση και ανακούφιση πως υπάρχει αυτός ο μαγικός κόσμος που τόσο πιστεύουν. Δεν υπάρχει κάτι πιο όμορφο από τη στιγμή που σκίζει με τόση ανυπομονησία το περιτύλιγμα...
Ξέρω είναι δύσκολοι καιροί, ξέρω πως πολλές οικογένειες ίσως να μην τα καταφέρουν... Απλά σκεφτόμουν πως αν φέτος έστω και παροδικά χάσαμε όλοι εμείς οι μεγάλοι την ελπίδα μας και την ικανότητα να ονειρευόμαστε, πρέπει να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά ώστε να κρατήσουμε άσβεστη στην ψυχή κάθε παιδιού την ελπίδα και τα όνειρα τους. Τα παιδιά είναι παιδιά και όσα άσχημα και αν συμβαίνουν γύρω μας αξίζει να κρατήσουμε για αυτά μια αχτίδα φωτός και στην δική μας ψυχή με απώτερο σκοπό να κρατήσουμε και φέτος ζωντανή την μαγεία των Χριστουγέννων... Το δικό μου γράμμα στον Άγιο Βασίλη φέτος θα είναι διαφορετικό. Σκέφτηκα πως δεν θέλω τίποτα για μένα. Θέλω να του ζητήσω να φέρει στις οικογένειες που δυσκολεύονται υγεία πάνω από όλα και μετά δουλειές,για να μπορέσουν όλοι οι γονείς φέτος να κάνουν τα παιδιά τους να χαμογελάσουν!
Εύχομαι να περάσανε υπέροχα Χριστούγεννα όοοοοοοοοοοολα τα παιδιά του κόσμου που είναι η αιτία για κάθε μεγάλο σε αυτή τη γη για να προσπαθεί για την ευτυχία τους!!!

Καληνύχτα, MariaR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου