Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Ισορροπώντας ανάμεσα στα πάντα και στο τίποτα...

   Οι γιορτές πλησιάζουν. Άλλη μια χρονιά φτάνει στο τέλος της και λίγο ή πολύ όλοι κάνοντας τον απολογισμό μας, θυμόμαστε καλές και κακές στιγμές που περάσαμε...
   Φέτος ήταν μια διαφορετική χρονιά για τη χώρα μας, την κοινωνία μας, τον καθένα μας ξεχωριστά. Νιώθω πως για πρώτη φορά αυτή τη χρονιά, απλώθηκε γύρω μας η θλίψη σε όλες της τις αποχρώσεις. Παραδέχομαι πως αισθάνομαι τυχερή που έχω την υγεία μου εγώ και οι άνθρωποι που αγαπώ. Είδα τόσο πόνο και ειλικρινά με όσα συμβαίνουν νιώθω ευγνώμων και ευτυχισμένη μόνο με αυτό.
   Η κρίση χτύπησε τις πόρτες όλων μας... Έφερε αβεβαιότητα, άγχος, αγωνία, απόγνωση. Δεν υπάρχει χειρότερο από το να θέλεις να προσφέρεις στην οικογένειά σου, στον ίδιο σου τον εαυτό, να θέλεις να εργαστείς και να μην βρίσκεις δουλειά. Άνθρωποι έχασαν περιουσίες, στερούνται τα βασικά,μετανάστευσαν, δυστυχώς κάποιοι δεν άντεξαν την απελπισία και αυτοκτόνησαν... Όλα τραγικές συνέπειες της κρίσης, ενός "αδηφάγου τέρατος" που ήρθε στις ζωές μας με σκοπό να μας στερήσει την αξιοπρέπεια και την ελπίδα.
   Η κρίση αλώνισε τις ψυχές μας και θέρισε κάθε ζεστό και θετικό συναίσθημά μας, όμως μέσα μου βαθιά νιώθω πως για όλους υπάρχει μια σπίθα ελπίδας, μια ευκαιρία, αρκεί μόλις μας παρουσιαστεί να είμαστε έτοιμοι να την αρπάξουμε. Και το πιστεύω αυτό κυρίως για τους νέους ανθρώπους, που στο πέρασμα αυτής της χρονιάς πίστεψαν πως τα όνειρα για το μέλλον τους γκρεμίστηκαν... Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Δεν μιλώ εκ του ασφαλούς. Μιλώ με τη φωνή και την πίστη της αθεράπευτα ρομαντικής, της εκ γενετής ονειροπόλας. 
   Αν το όνειρο μοιράζεται, το χαρίζω σε όλους με μεγάλες δόσεις!!!
   Υπάρχουν ευκαιρίες... Και αν όχι εδώ...κάπου αλλού, σε άλλη πόλη, σε άλλη χώρα. Kαι αν σας τρομάζει η αλλαγή, αν φοβάστε το άγνωστο, αν αναρωτιέστε αν θα τα καταφέρετε, αν νομίζετε πως θα είναι δύσκολο να κάνετε φίλους και παρέες, αν...αν...αν..., τότε να θυμάστε πως τη ζωή μας τη χτίζουμε με τη θέληση μας. Να θυμάστε πως αξίζει να παλέψετε σκληρά για να βρείτε την ευτυχία στην ψυχή σας, απ΄το να υπομένεται την γνώριμη δυστυχία της τωρινής σας ζωής.
   Στο κάτω κάτω να σας ρωτήσω και κάτι; Η ζωή ισορροπεί ανάμεσα στα πάντα και στο τίποτα... Εσύ τι θα διαλέξεις για τον εαυτό σου; Πάρε βαθιά ανάσα λοιπόν, πίστεψε πως μπορείς να πετάξεις και άλλαξε τη ζωή σου!
Στο χρωστάς εξάλλου... 



Καληνύχτα,  ΜariaR
   

2 σχόλια:

  1. Μαράκι μου για σας τη νεολαία αξίζει το κόπο να κυνηγήσετε τα όνειρά σας τώρα που η ζωή σας ανήκει τώρα που είστε στο ζενίθ της ενεργητικότητας σας!
    Είναι τραγικό να εγκλοβίζεστε μέσα στη χώρα σας χωρίς να'χετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε στην καλύτερη ηλικία σας!

    Καλό μήνα με φιλιά θαλασσινά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ακριβώς έτσι ειναι...σημασία έχει να βρίσκουμε την ευτυχία όπου και αν μας οδήγει ο δρόμος στην αναζήτησή της!καλο μηνα και σε σενα!

      Διαγραφή